Bicicletada als Aiguamolls de Rufea: Resum i fotos de la jornada

El passat diumenge 27 de març es va celebrar una sortida als Aiguamolls de Rufea, oberta a totes les famílies de l’Escola Francesco Tonucci, que va ser tot un èxit de participació.

Els grup més nombrós va fer un recorregut, en bicicleta, que va partir de la canalització del riu Segre, a l’alçada de l’estàtua del Juli Cèsar i va acabar als Aiguamolls de Rufea. Durant el trajecte es van fer dues parades tècniques. La primera, a la passarel·la del Tòfol, per a reagrupar els participants, i la segona, a la vora del riu, per a que tothom pogués hidratar-se i gaudir de les vistes al Segre.

Una vegada als Aiguamolls de Rufea els infants van poder participar de dues activitats segons la seva edat.

El grup d’infantil va fer una búsqueda del tresor, ja que hi havia una sèries de pistes (trencaclosques amb dibuixos d’animals dels aiguamolls) amagades per la zona. Una vegada les van trobar, aquestes els van encaminar a un dels miradors on, amb ajuda dels cartells informatius, van poder esbrinar una paraula secreta.

La prova dels més grans també va consistir en trobar una paraula amagada, però en el seu cas van haver de fer tot el recorregut pels voltants dels Aiguamolls, ajudats amb un plànol i les explicacions pertinents sobre com orientar-se.

Una vegada finalitzades les proves, algunes famílies van tornar cap a Lleida, i d’altres es van quedar a passar la resta del dia. Van poder dinar a l’àrea de pícnic i, fins i tot, fer unes construccions molt xules amb els materials de la zona.

Podeu veure les fotos de la jornada aquí

Bicicletada Tonucci Lleida

Bicicletada als Aiguamolls de Rufea: sortida en família

El proper diumenge 27 de març hem organitzat una sortida amb bici per a totes les famílies de l’Escola Francesco Tonucci. Per tal de que tothom hi pugui participar, s’han preparat dues rutes, a escollir segons nivell/preferència, encara que famílies del AFA us guiarem. Descarregar-vos el plànol aquí de la bicicletada per fer-vos una idea:    

 • Recorregut Vermell. Des del Punt 1 (estàtua de Juli Cèsar) a Rufea/Punt 3 –  5,50 km. 

Recomanat amb bicicleta. Es sortirà a les 11:00 h. del matí l’estàtua de Juli Cèsar, al carrer Jaume II. Aquest grup farà una primera parada a la Passarel·la del Tòfol o Pont de fusta i una segona parada a mig camí, en una zona on es pot baixar fins a la vora del riu Segre. El final de la ruta és als Aiguamolls de Rufea, al àrea de descans E o punt de trobada 3.

 • Recorregut Blau. Des del Punt 2 (pont de fusta) a Rufea/Punt 3 – 3,5 km

Recomanat amb bicicleta. Es sortirà a les 11:15 h. Aquest grup farà una primera parada a mig camí, en una zona on es pot baixar fins a la vora del riu Segre. El final de la ruta és als Aiguamolls de Rufea, al àrea de descans E o punt de trobada 3.

 • Recorregut Verd. Des de l’aparcament fins a Rufea/Punt 3. Recorregut total: 1,00 km

A partir de les 11:30 h a l’aparcament dels horts de Rufea (al que es pot accedir seguint el camí de Rufea, des dels instituts). Aquest grup anirà directament a l’àrea de descans E o punt de trobada 3, on es trobarà amb la resta.

Una vegada al punt de trobada 3, qui vulgui podrà participar d’un joc de pistes que hem preparat al voltant dels Aiguamolls per a conèixer una mica millor aquest indret tan xulo. Pels més petits també hi ha preparada una búsqueda del tresor.

Què cal portar?

 • Roba còmode.
 • Aigua.
 • Repel·lent de mosquits.
 • Crema solar.
 • Menjar per dinar (a l’àrea de descans hi ha taules i també es pot fer picnic).
 • Llapis o bolígraf (pel joc de pistes) 
INSCRIPCIONS TANCADES !!!

Important

 • Demanem puntualitat a la sortida de les 11h. Donarem un petit marge i quan el grup surti, informarem via Telegram del AFA així com anem avançant per la ruta. 
 • Recordem que la nit anterior haurà canvi d’horari d’estiu. L’hora de sortida són les 11 h. del nou horari.
 • La tornada a Lleida la deixem a càrrec de les famílies.